Wat is Bundles?

Wij geloven in een wereld zonder wegwerpapparaten. Op dit moment gebruiken veel apparaten meer energie, water en wasmiddel dan nodig is. Bovendien gooien we in Nederland elk jaar meer dan 1 miljoen wasmachines, droger en vaatwassers weg. Apparaten gaan veel korter mee dan technisch zou kunnen en worden gedowncycled als ze stuk zijn. Eeuwig zonde!

Betalen voor gebruik in plaats van bezit. Dat is een belangrijk principe van de circulaire economie. Producenten worden zo gestimuleerd om apparaten te maken die lang meegaan en goed te repareren zijn. Daar staat Bundles voor!

“In een circulaire economie worden alleen de beste apparaten gebruikt én hergebruikt.” Bundles zorgt dat de Miele apparaten goed blijven werken. Door de apparaten aan het internet te koppelen wordt informatie verzameld waardoor Bundles kan zorgen dat hun klanten slimmer wassen zodat de apparaten nog langer meegaan en minder energie, water en wasmiddel gebruiken. Ook helpt deze informatie Miele om hun apparaten nog verder te verbeteren. Prachtig toch?

Bundles biedt abonnementen op de beste huishoudelijke apparaten. Kijk voor meer informatie op www.bundles.nl

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt Bundles Fris omdat deze dienst ervoor zorgt dat een circulaire economie dichterbij komt en zodoende dat er beter met grondstoffen en energie wordt omgegaan. Bundles maakt hoogwaardige energiezuinige apparaten voor iedereen bereikbaar. Daarnaast wordt het voor gebruikers ook aantrekkelijk gemaakt om zuinig met het apparaat om te gaan doormiddel van abonnementen waar er voor het gebruik betaald moet worden. Bijvoorbeeld doordat er betaald wordt per wasbeurt.

De fabrikant blijft eigenaar van het product en hij is er dus bij gebaat dat het product lang goed blijft functioneren en aan het einde van het leven goed te recyclen is. Op deze manier wordt er minder afval gecreëerd en gaan we beter om met grondstoffen. Daarnaast is het klimaat ook indirect gebaat bij Bundles omdat er gekozen wordt voor energiezuinige apparaten die leiden tot minder uitstoot van broeikasgassen.

Bundles geeft fabrikanten een platform om hun hoogwaardige producten aan te bieden en neemt hen het klantcontact uit handen. Op deze manier kunnen beide partijen focussen op waar hij sterk in is. Sinds 2014 biedt Bundles Miele wasmaschines aan. Daarna zijn er ook drogers en vaatwassers aan het aanbod toegevoegd.  Er zijn plannen om binnenkort koffiemachines aan te bieden.

Bundles zijn verkrijgbaar via hun website www.bundles.nl.

Naar het overzicht