Wat is ClimateBooster?

ClimateBooster, dé professionele radiatorventilator die automatisch zorgt voor méér comfort met minder energie. De ClimateBooster is geschikt voor verwarmen en koelen en is eenvoudig zelf te installeren!

De ClimateBooster is een geruisloos ventilatorsysteem, waarmee u het rendement van uw radiator of convector tot 60% verhoogd. Met de ClimateBooster kunt u uw woning of kantoor sneller en bij een lagere radiatortemperatuur verwarmen. Dat levert u naast een aangenaam snel verwarmde ruimte ook een lagere energierekening op. De ClimateBooster is uniek door de volgende punten:

  • Geluidsarme radiatorventilator door regelbaar toerental
  • 60% hogere radiator warmteafgifte zorgt voor energiebesparing
  • Bespaart jaarlijks tot 126 kg CO2 per huishouden
  • Leverbaar in alle lengtes van 40 tot 300 centimeter
  • Veilig & maatschappelijk verantwoord geproduceerd product

Snel en eenvoudig te bestellen op www.climatebooster.nl

>

Natuur & Milieu vindt Climatebooster fris omdat het vraagtekens durft te stellen bij de manier waarop woningen nu met radiatoren worden verwarmd. Radiatoren werken goed wanneer de inkomende stroom warm water veel warmte verliest gedurende de reis door de radiator heen, deze warmte wordt namelijk gebruikt om een ruimte te verwarmen. Om meer warmte uit te laten stralen, wordt onder de radiator een serie ventilatoren geplaatst.

Het grote voordeel hiervan is dat de ingangswarmte van de radiator lager kan zijn, doordat warmte meer efficiënt wordt onttrokken aan het water. Met Climatebooster wordt 1,6 keer meer warmte afgegeven, hetgeen de mogelijkheid geeft om het instromende water tot 13°C minder warm te laten zijn. Dit leidt in een HR-ketel effectief tot een rendementsstijging van 5% door terugwinning van warmte. Dit staat gelijk aan jaarlijks ca. 70m3 gasbesparing voor een gemiddeld huishouden.

Bij de assemblage van de Climatebooster worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet, hetgeen leidt tot kansen voor unieke individuen. Ook worden zo veel mogelijk recyclebare materialen gebruikt, naast efficiënt gebruik van karton voor de verpakking van de Climatebooster.

Voor Natuur & Milieu is de Climatebooster interessant omdat de innovatie ook inpasbaar is met duurzame productiemethoden voor warmte met behulp van bijvoorbeeld warmtepompen en geothermie.

Naar het overzicht