Wat is de Energiebespaarders?

Een gemiddeld huishouden kan jaarlijks tot wel €1.800 besparen. Helaas zijn weinig mensen zich hier van bewust! Via de gratis Bespaarcheck  ontdek je in 1 min jouw bespaarmogelijkheden.

De Energiebespaarders verbinden woningeigenaren met lokale, gecertificeerde vakmensen via een nieuw platform. Uniek is het aanbieden van onafhankelijk advies, offertes en installatie onder één dak. Dit maakt thuis energie besparen niet langer een tijdrovende en gecompliceerde bezigheid.Bovendien betaal je als woningeigenaar een lagere prijs voor energiebesparende producten omdat de installateur 30% efficiënter kan werken. Voorrijden is namelijk in veel gevallen overbodig, omdat je met slimme software zelf je huis in kaart brengt.

Via dit nieuwe concept wordt alles voor je geregeld. Je overlegt met experts maar blijft zelf in controle. Zo maak je een gefundeerde keuze voor o.a. zonnepanelen, cv-ketels en isolatie. Meld je gratis aan en ontdek hoeveel jij op je energierekening kunt besparen!

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt de Energiebespaarders fris omdat het snel inzicht geeft in hoeveel je met energiebesparende maatregelen kunt besparen èn de mogelijkheid geeft om gelijk offertes aan te vragen. Hierdoor is het voor woningeigenaren relatief eenvoudig om hun huis te verduurzamen.

In een duurzame toekomst zal de gebouwde omgeving veel minder energie moeten verbruiken als we klimaatverandering willen stoppen. Eén van de grootste hindernissen hiervoor is het verduurzamen van de bestaande gebouwen. Veel woningeigenaren hebben geen zin om moeite te doen om uit te zoeken welke maatregelen ze kunnen treffen, hoeveel ze kunnen besparen en hoe groot de investering is. De Energiebespaarders maakt het voor de woningeigenaren makkelijk om deze stappen te zetten en helpt daarom de transitie naar duurzaam te versnellen.

Doordat de Energiebespaarders eenvoudig via internet te raadplegen is kunnen veel mensen tegelijk geholpen worden. Dit is belangrijk aangezien er naar schatting nog bijna 4 miljoen koophuizen zijn waar één of meerdere energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden. De innovatie is dus goed opschaalbaar.

Een punt van verbetering is het aanbod van de Energiebespaarders. Hier mist bijvoorbeeld nog de warmtepomp en de zonneboiler, terwijl wel de CV-ketel is opgenomen. Deze laatste past niet in een 100% duurzame toekomst.

De Energiebespaarders is te vinden op https://energiebespaarders.nl/

Naar het overzicht