Wat is de E-One?

De E-One is echt heel verrassend in haar mogelijkheden. De E-One is efficiënt en doelmatig ontworpen. Geen onnodige zware belasting zoals met een verbrandingsmotor, maar met een krachtige 1000 Watt elektromotor. Zo rij jij zonder herrie, milieubewust en heel zuinig door heel Nederland.

E-One specs: 1-persoons voertuig. 100% elektrisch aangedreven. Snelheid  25 km/h. Accu capaciteit: 10/20/30 Ah. Actieradius: 30/60/90 km. Gewicht basis 90 kg, max. totaal gewicht  200kg.

De E-One is bijna geheel vervaardigd uit recyclebaar plastic, dus met zo min mogelijk milieu belastbare stoffen. Elektrisch aangedreven door een 1000 Watt motor in 1 wiel.  De E-One is leverbaar in de kleuren: oranje, donker groen, blauw, licht blauw, rood en licht grijs. Speciale kleurwens voor uw bedrijf? Vraag ons gerust om advies!

Vanaf 16 jaar mag je al zonder rijbewijs in de E-One rijden. Wettelijk verplicht is minimaal een WA verzekering, deze is er al vanaf €40 p/j. Eenvoudig thuis opladen met een 220V stekker en beweeg volgens jouw mobiliteit-wensen.

Meer informatie op http://www.e-one.nl/

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt de E-One fris omdat het comfortabele en duurzame oplossing is voor woon-werk verkeer. Daarnaast wordt er in het productieproces ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het grootste deel van de E-One is namelijk gemaakt van plastic dat aan het einde van het leven van de E-One goed gerecycled kan worden. Ook wordt er rekening gehouden met toekomstige innovaties op accugebied zodat de milieubelasting van de accu’s zo laag mogelijk is.

In Nederland gaat driekwart van beroepsbevolking met de auto naar het werk. Al deze auto’s zijn verantwoordelijk voor ongeveer 10% van de Nederlandse CO2 uitstoot. Gemiddeld wonen deze autorijders ongeveer 20 kilometer van hun werk verwijderd. Voor veel mensen is dit te ver om elke dag te fietsen. Helemaal als het weer tegenzit. De E-One zou voor deze groep een comfortabele en goedkope oplossing kunnen zijn om de file te vermijden en duurzaam naar het werk te rijden.

De bestuurder van de E-One hoeft geen rijbewijs te hebben. Wel is er voor het voertuig een WA-verzekering verplicht, echter deze is al vanaf ongeveer 40 euro per jaar af te sluiten. Momenteel is het enige struikelblok voor de E-One de relatief hoge aanschafprijs van €3.630 tot €4.380. Wel is dit goedkoper dan een auto, helemaal in gebruikskosten.

De E-One is te bestellen via de website van E-One BV.

Naar het overzicht