Wat is de Eclipse?

Eclipse, de nieuwe generatie en de kleinste automatische thermostatische radiatorafsluiter met AFC-technologie op de markt. Eclipse regelt vrijwel geruisloos het maximum debiet onafhankelijk van drukverschillen en garandeert een perfect uitgebalanceerd systeem.

  • Automatische debietregeling door geïntegreerde constant debietregelaar
  • Betrouwbare, nauwkeurige en gelijkmatige temperatuurregeling, ook in deellastbedrijf
  • Handhaaft vrijwel geruisloos het juiste debiet
  • Het debiet wordt rechtstreeks op de afsluiter ingesteld
  • Veel montagemogelijkheden: recht, haaks, dubbel haaks, rechtse- en linkse aansluiting
  • Ingewikkelde leidingsberekeningen zijn overbodig
  • Perfect geschikt  voor renovatie; de nieuwe standaard EN 215 product maten bieden absolute flexibiliteit in alle soorten renovatieprojecten
  • Door deze flexibiliteit kunt het systeem updaten, controleren of vervangen tijdens bedrijf zonder dat u het systeem af hoeft te tappen, hierdoor bespaart u tijd op de installatie

Meer informatie vindt u op www.imi-hydronic.com

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt de Eclipse van IMI Heimeier fris omdat het op een eenvoudige wijze verwarmingssystemen optimaliseert door de radiatoren automatisch goed waterzijdig in te regelen. Dit leidt tot energiebesparingen van zo’n 10 tot 15% op verwarmen en maakt de verwarmingssystemen  geschikter voor duurzame bronnen zoals warmtepompen.

Indien op wijkniveau de CV installaties goed zijn ingeregeld leidt dit tot een besparing van zowel gas als elektriciteit. Er wordt gas bespaart omdat HR-ketels hun rendement beter kunnen halen en elektriciteit omdat warmtepompen beter werken. Voor een netbeheerder is dit interessant omdat de piekvraag van de wijk dan ook omlaag gaat en het net minder zwaar gedimensioneerd hoeft te worden.

Naar schatting is in nog ongeveer twee derde van de Nederlandse woningen de CV installatie niet goed ingeregeld. De totale besparing die te halen is met een grootschalige uitrol van deze innovatie is dus fors.

De Eclipse is momenteel te verkrijgen via de installateur.

Naar het overzicht