Wat is Ipsum?

IPSUM vindt jouw energieslurpers thuis. Door jouw verbruik te vergelijken met anderen én de meest energiezuinige situatie zie je meteen bij welke apparaten jíj het meest kan besparen én hoe.

Gebruikt jouw (oude) koelkast te veel energie, ligt je sluipverbruik (standby) veel te hoog of kan je vooral besparen door op lagere temperaturen te wassen? Vaak is het niet nodig is om in nieuwe apparaten te investeren. Veel verspilling zit namelijk in het ons gedrag, maar dan moet je wel precies weten welk gedrag dat bij jóu is. De Ipsum App werkt dus als een persoonlijke energiecoach.

Meer weten? www.ipsumenergy.com

>

Voordelen:

  • Simpel. Installatie is plug & play op jouw slimme meter. Ipsum vindt en benoemt automatisch de apparaten.
  • Lage prijs (49,95) tov concurrenten (>200 euro). Dit lukt dankzij onze unieke algortimes.
  • Real time & persoonlijk inzicht op welke apparaten het meest te besparen valt.
  • Concrete acties & feedback over de gerealiseerde besparingen per apparaat
  • 12-20% besparing mogelijk; 100-150 euro per jaar
  • onafhankelijk van energiemaatschappijen (samenwerking Milieucentraal)

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt Ipsum fris omdat het op zeer eenvoudige wijze inzicht kan verschaffen in het verbruik van alle elektrische apparaten in het huis of kantoor. Hierdoor kan sluipverbruik eenvoudig opgespoord worden. Sluipverbruik is bijvoorbeeld verbruik van apparaten die op standby staan.  Sluipverbruik is in huizen en kantoren gauw 20% van het totale elektriciteitsverbruik. De energiebesparing die gerealiseerd kan worden is dus aanzienlijk.

Daarnaast geeft Ipsum ook inzicht in welke apparaten de grootste verbruikers zijn. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. Dit inzicht kan leiden tot een extra besparing doordat mensen de verspillende apparaten vervangen door zuinigere exemplaren, of minder vaak gebruiken.

Doordat er minder elektriciteit verbruikt zal worden bij grootschalige toepassing van deze innovatie zullen netbeheerders minder snel hun netwerk hoeven te verzwaren. Dit bespaart de maatschappij geld.

De innovatie maakt gebruik van een dongel die in de slimme meter gestoken kan worden. Slimme meters worden de komende jaren in heel Nederland uitgerold, dus de potentie van deze innovatie om op te schalen is vrij groot.

Naar het overzicht