Wat doet iungo?

Iungo geeft standaard inzicht in je gas- en elektraverbruik, maar kan je daarnaast ook inzicht geven in:

  • Opbrengst & teruglevering zonnepanelen
  • Verbruik van je warmtepomp, laadpaal en individuele apparaten
  • Waterverbruik
  • Luchtkwaliteit

De voordelen van iungo:

  • Eenvoudig aan te sluiten
  • Volledig Nederlands product
  • Data blijft in huis ( geen cloudserver)
  • Gratis software updates
  • Onafhankelijk van energiemaatschappijen

Kijk voor meer informatie op www.iungo.nl en op of neem telefonisch contact met ons op via 038-3801050.

Wil je weten hoe onze gebruikers over ons denken? Ga dan naar https://www.energieverbruiksmanagers.nl/producten/iungo/

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt iungo fris omdat het op een eenvoudige manier realtime inzicht geeft in al je energieverbruik en je de mogelijkheid geeft om je apparaten op afstand aan of uit te zetten. Dergelijk inzicht maakt het gemakkelijk om sluipverbruik tegen te gaan. Sluipverbruik is het verbruik van apparaten terwijl ze niet aan staan (op stand-by, maar soms ook terwijl ze ‘uit’ staan). Sluipverbruik is gemiddeld 20 tot 30% van het elektriciteitsgebruik van een huishouden. Dit gaat dus om veel energie die niet nuttig gebruikt wordt. Des te minder energie we met z’n allen verbruiken, des te makkelijker het wordt om alles duurzaam op te wekken.

Naast dat iungo je helpt je sluipverbruik tegen te gaan proberen ze ook hun product zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo worden grondstoffen die milieubelastend zijn zoveel mogelijk gemeden en staat het hergebruiken van materialen hoog op de prioriteitenlijst.

Een derde voordeel van iungo is dat dit systeem er ook voor zorgt dat jij volledig in het bezit blijft van je verbruiksgegevens. Deze gegevens worden namelijk op je eigen iungo bewaard en staan dus niet op een computer van het bedrijf.

Iungo is in de aanschaf qua prijs vergelijkbaar met de concurrentie. Daarnaast is er geen abonnement nodig om je gegevens in te kunnen zien en is alle software met bijbehorende updates gratis. Ook is de hardware modulair opgebouwd en kan dus geüpdatet worden zonder dat de oude hardware compleet vervangen hoeft te worden. Doormiddel van besparing op het elektriciteitsverbruik verdient de iungo zich in de meeste situaties weer terug.

De iungo is sinds 2014 op de markt en verkrijgbaar via de website van het bedrijf https://www.iungo.nl/nl/

Naar het overzicht