Wat is de Solar Energy Booster?

Toepassing van PV-T optimaliseert het gebruik van het beschikbare dakoppervlak omdat uit dezelfde vierkante meter zowel elektriciteit als warmte wordt geoogst. Door de thermische energie en extra opgewekte elektriciteit te voeden aan een warmtepomp kan een modern gebouw zonder aardgas worden verwarmd. Het PV-T paneel kan dus dienen als een gecombineerde vervanger voor zowel gas als stroom.

Onze Booster biedt unieke voordelen;

  • Enige add-on module die achter merendeel van de populaire PV panelen past;
  • Ook achter reeds geplaatste panelen toe te passen;
  • Eenvoudige universele montagewijze met gratis meegeleverde set;
  • Enige PV-T systeem dat de consument recht geeft op i-SDE subsidie.

Voor meer informatie:

http://www.solarenergybooster.nl/

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt de Solar Energy Booster fris omdat het een eenvoudige oplossing biedt voor het verlies van warmte bij zonnepanelen. Standaard zonnepanelen kunnen heel warm worden op een zonnige dag. Een warmer paneel is niet alleen minder efficiƫnt, maar de warmte wordt ook afgegeven aan de omgeving. Het Booster-paneel zorgt er voor dat de warmte van het paneel wordt afgevoerd, warmte die vervolgens gebruikt kan worden om een woning te verwarmen. Daarnaast wordt een zonnepaneel afgekoeld, hetgeen leidt tot een 10% toename in efficiƫntie van het zonnepaneel.

Assemblage van het Booster-paneel is eenvoudig, met een kliksysteem wordt deze achter bestaande zonnepanelen bevestigd. Het warme water wordt afgevoerd naar de CV leidingen en vervolgens gebruikt om uw woning op te warmen.

Het Booster-paneel kan leiden tot een besparing in gasverbruik van 30% waarmee het paneel binnen 8 jaar terugverdiend kan worden. Doordat het paneel een levensduur heeft van 25 jaar, blijft er nog 17 jaar over om aan het paneel te verdienen. Aan het eind van de levensduur kan het paneel makkelijk gerecycled worden omdat het volledig is opgebouwd uit aluminium.

Naar het overzicht