Wat is de Speedcomfort?

De SpeedComfort maakt stoken bij lagere watertemperatuur van de cv-installatie mogelijk. In combinatie met waterzijdig inregelen kan de besparing wel 30% zijn.
Dat maakt een warmtepomp nog aantrekkelijker, want de bestaande radiatoren hoeven niet vervangen te worden.

Als een kwart van de Nederlanders 30% gas zou besparen, scheelt dat 1,1 miljard kg CO2 uitstoot per jaar. (Milieu Centraal)

SpeedComfort is winnaar van het “Groenste idee van Nederland 2015”

  • Nederlands product
  • Biobased behuizing
  • In elkaar gezet door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Geluidsarm
  • €0,16 stroomgebruik per kastje per jaar
  • verdient zichzelf terug door besparing op de energierekening

Meer informatie vind je op www.speedcomfort.nl

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt de SpeedComfort fris omdat het eenvoudig bestaande radiatoren geschikt kan maken voor lage temperatuurverwarming en hiermee kan zorgen voor flinke energiebesparing. De meeste radiatoren in de Nederlandse huizen zijn ontworpen voor water met een temperatuur van meer dan 60 graden. Hierdoor hoeven de radiatoren niet groot te zijn en kunnen ze toch veel warmte afgeven. Moderne verwarmingssystemen zoals vloerverwarming, wandverwarming of zogenaamde ‘low H2O’ radiatoren hebben een groter warmteafgifteoppervlak en kunnen dus met minder warm water (soms maar 35 graden) de ruimte goed verwarmen. Dit leidt tot minder droge lucht en maakt het verwarmingssysteem geschikt voor duurzame verwarmingsmethodes zoals een warmtepomp. Een warmtepomp heeft namelijk het beste rendement als hij het water niet tot meer dan 50 graden hoeft te verwarmen en kan zelfs vaak water niet warmer dan 60 graden maken.

De SpeedComfort zorgt er dus voor dat je met minder warm water je huis kunt verwarmen en kan je zelfs een flinke investering in nieuwe radiatoren of vloerverwarming besparen als je over wil naar een warmtepomp. Ook als je op gas blijft verwarmen kun je tot 30% op je verwarmingskosten en CO2 besparen. Let wel; dit is een bovengrens die er van uit gaat dat je ook je radiatoren waterzijdig laat inregelen. In de meeste gevallen zal de besparing lager zijn, maar ook een 10% besparing gaat in de meeste huishoudens nog om veel CO2 en geld.

Bij de productie van de SpeedComfort wordt ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is de behuizing van bioplastic. Om dit plastic te maken is geen olie nodig. Daarnaast neemt Speedcomfort ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten voor het in elkaar zetten van de SpeedComfort.

De aanschafprijs van de SpeedComfort lijkt hoog, maar het is veel goedkoper dan het vervangen van de radiatoren en betaalt zich daarnaast in de meeste situaties ook terug door de energie die je bespaart. De energie die hij zelf verbruikt is namelijk verwaarloosbaar; slechts 0.8 kWh per jaar (€0.16).

Sinds februari 2016 is de SpeedComfort online verkrijgbaar.

Naar het overzicht