Wat is de HONE 501TE?

Met de introductie van de HONE 501TE wordt er naast warm water ook elektriciteit opgewekt: een totaal oplossing voor al het energieverbruik in een huishouden. Daarmee is de HONE 501TE  het meest hernieuwbare daglichtenergie systeem op de consumentenmarkt dat zorgt voor maximaal rendement op uw investering en maximale CO2-reductie.

Wat maakt HONE zo uniek

De HONE 501TE werkt op basis van daglicht in plaats van zonlicht. Dat betekend dat zelfs als de zon achter de wolken verdwijnt er warm water en elektriciteit kan worden geproduceerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door nanotechnologie. Hierbij worden microscopisch kleine deeltjes warmte opgevangen en vervolgens opgestapeld tot één groot deel van warmte. Zo zorgt de HONE 501TE voor maximaal rendement op uw investering en maximale CO2 reductie.

Wilt u meer weten over hoe HONE uw dakoppervlakte optimaal kan benutten? Bezoek de website: www.hone.world

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt Hone fris omdat hun systeem een aanzienlijk hoger rendement heeft dan de concurrentie. Tests van het ICC-SRCC bevestigen dit. Met dergelijke systemen kan er meer zonne-energie geoogst worden van de Nederlandse daken. Dit maakt onze energievoorziening duurzamer.

Voor een netbeheerder is een dergelijke innovatie interessant omdat in wijken waar efficiënte zonnecollectors op grote schaal toegepast gaan worden de piek ten gevolge van het verwarmen van tapwater in de ochtend lager zal zijn. Zonder warmteopslag voor bewolkte dagen zal dit voordeel echter teniet worden gedaan door de extra vraag op bewolkte dagen.

Zonnecollectoren en zonnepanelen zijn met elkaar in competitie om beschikbaar dakoppervlak. Om deze reden is het belangrijk dat de gebruikte zonnecollectors en zonnepanelen zo efficiënt mogelijk zijn. Daarnaast is het echter ook belangrijk dat de producten betaalbaar blijven aangezien het anders voor de consument een te grote drempel is. Hone lijkt aan deze beide voorwaarden te voldoen en is klaar voor een grootschalige uitrol op de Nederlandse daken.

Momenteel is Hone verkrijgbaar via verschillende installateurs.

Naar het overzicht