Wat is Upfall Shower?

Een groot deel van het dagelijkse water en gas verbruik van de Nederlandse huishoudens komt toe aan het douchen. De Upfall Shower vermindert dit verbruik. Daarnaast zorgt hij ook voor minder afvalwater. De bijkomende voordelen hiervan zijn dat er minder CO2 wordt uitgestoten en dat er een kleinere CV kan worden aangeschaft.

De Upfall Shower werkt door het water dat gebruikt wordt te hergebruiken. Hierdoor gaat het warme water niet gelijk verloren in het riool. Voordat het water wordt hergebruikt wordt het verwarmd met vers warm water en gereinigd.

De afgelopen 10 jaar is gewerkt aan diverse prototypes. Sinds vorig jaar is de douche verkrijgbaar. Het water wat ververst wordt is zichtbaar zodat goed te zien is dat het water hygiënisch schoon is. Diverse Upfall Showers zijn al verkocht en staan bij tevreden gebruikers.

Meer informatie vindt u op: www.upfallshower.com

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt de Upfall Shower fris omdat het tot 90% besparing van water en energie bij het douchen kan leiden (ook in vergelijk met bestaande zuinige douchekoppen). De carbon footprint van dit product is hierdoor significant veel beter dan de bestaande alternatieven. Daarnaast wordt er geen compromis gedaan wat betreft comfort.

Praktisch elke woning in Nederland heeft een douche dus deze innovatie kan in potentie goed worden opgeschaald. De benodigde investering verdient zich door de jaarlijkse besparing die kan oplopen tot enkele honderden euro’s uiteindelijk ruimschoots terug.

In de wijk van de toekomst past deze innovatie omdat dit ervoor zorgt dat er minder energie benodigd is voor het douchen wat de druk op de elektriciteitsvoorziening in de ochtend doet afnemen.

Na 10 jaar ontwikkelen is de Upfall Shower sinds afgelopen jaar verkrijgbaar. Dit product wordt volledig in Nederland geproduceerd. Ook dit heeft een positieve invloed op de carbon footprint van het product.

Naar het overzicht