Dubbel gebruik van het dak

Triple Solar benut het oppervlak dubbel, door de inzet van het innovatieve PVT paneel. Op één oppervlak wekt een Triple Solar PVT paneel zowel warmte als elektriciteit op. Op deze manier is een bestaande woning zonder hoge kosten energieneutraal te maken.

Hoe werkt het?

De Triple Solar PVT panelen werken in combinatie met een warmtepomp. Het unieke aan de Triple Solar oplossing is dat de warmtepomp gebruik maakt van èn gratis energie uit de lucht èn gratis energie uit daglicht èn gratis energie uit direct zonlicht. Triple Solar PVT panelen wekken op hetzelfde oppervlak alle benodigde elektriciteit op: alle energie die de woning nodig heeft om te verwarmen wordt dus door deze installatie geleverd.

Meer informatie vindt u op: www.triplesolar.com

>

Waarom vinden wij dit fris?

Natuur & Milieu vindt de Triple Solar installatie fris omdat het een compacte oplossing levert voor een energieneutraal huis. Een woning met een dergelijke installatie kan verwarmen zonder dat er fossiele bronnen nodig zijn. Het frisse aan deze installatie is dat de verschillende benodigde technieken om duurzaam te verwarmen – zonnepanelen, zonnecollector en warmtepomp – geïntegreerd en op elkaar afgestemd zijn.

Voor een netbeheerder is Triple Solar interessant omdat de warmtepomp die in deze installatie gebruikt wordt door de koppeling met de zonnecollector ongeveer 30% zuiniger is dat een conventionele warmtepomp. Hierdoor daalt de netbelasting. Daarnaast wordt de benodigde elektriciteit in de buurt opgewekt, wat transportverliezen kan schelen als de warmtepomp slim geregeld wordt. Wel is seizoensopslag van warmte of elektriciteit nog noodzakelijk.

Triple Solar past goed in de wijk van de toekomst zoals Natuur & Milieu die voor ogen heeft. Bijna 20% van het gehele Nederlandse energieverbruik is het verwarmen van de gebouwde omgeving. Grootschalige toepassing van deze innovatie leidt tot een aanzienlijke reductie van de energievraag van en CO2 uitstoot door de gebouwde omgeving. Daarnaast stijgt de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie in Nederland.

Deze innovatie kan in veel Nederlandse wijken worden toegepast. Om de warmtepomp goed te laten werken zal het wel noodzakelijk zijn dat de woning goed genoeg geïsoleerd is. Daarnaast moet ook het dak geschikt zijn voor de PVT-panelen.

Momenteel is Triple Solar verkrijgbaar voor consumenten en bedrijven.

Naar het overzicht